Träffa Sofie Ahrén – Serviceledare på Nordisk Hiss i Värmland

Berätta lite om din bakgrund och hur länge du har arbetat här?

Jag har jobbat på Nordisk Hiss i Värmland i 5 år och stormtrivs. Jag har ingen bakgrund inom denna bransch utan kommer närmast från hotellbranschen och innan det arbetade jag i en butik.

Det är faktiskt en slump att jag hamnade på Nordisk Hiss i Värmland. Jag såg en annons där man sökte en administratör via en rekryteringsfirma och hade inte reflekterat över yrket eller branschen som sådan innan. Det har gått några år nu men idag ser jag skillnad på hisstyper så lite framsteg har jag allt gjort.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Det är svårt att förklara en typisk dag då alla dagar ser olika ut. Dagarna är variationsrika handla om allt i ifrån brandsläckning till att ta tag i stora planerade projekt.

Jag brukar vilja börja dagen med att kolla mitt serviceteam och vad de har för planerade jobb. Har vi fått in mycket fel så behöver jag portionera ut det på medarbetarna. Det är mig man kontaktar om man som kund har fakturafrågor eller om man önskar få offerter på nya uppdrag.

Jag är behjälplig vid tidrapportering, skickar iväg fakturorna som är utgående och har koll på vilka projekt som ska stängas. Jag följer budget mot fakturering och ser till att vi följer budget och säkerställer att vi håller våra fyra avtalade servicebesök per år. Ett per kvartal.

Den roliga sidan av jobbet är att kunna vara med och påverka arbetet.

Till skillnad från tidigare jobb så ger det här jobbet tid och möjlighet för återhämtning mellan uppgifterna. Jag gillar också att det är så varierande. Något som uppskattas mycket av kollegorna är fredagsfrukosten och jag håller gärna i planeringen av den och annat pyssel till kontoret. För mig är det viktigt att det är hemtrevligt på arbetsplatsen.

Finns det områden där du vill utvecklas eller lära dig mer?

Jag skulle vilja lära mig mer kring den tekniska biten. Att bli mer självgående och kunna hjälpa teknikerna ute på fältet. Jag har verkligen lärt mig mycket inom detta under åren vilket jag är stolt över.

Innan jag började på företaget så har jag nästa bara jobbat med tjejer. Jag är väldigt positivt överraskad när det kommer denna mer mansdominerande bransch och hur hemma jag känner mig i den.  Mina förväntningar var kanske att det skulle bli en utmaning, men jag känner mig hemma och som en i gänget tillsammans med killarna.

Men jag skulle gärna se att fler tjejer valde att söka sig till mansdominerande yrken för det blir roligare när det är en mix. Här ser jag positivt på framtiden. Fler och fler tjejer söker sig till tekniska utbildningar här i Karlstad och målet är att vi på Nordisk Hiss får in fler tjejer som tekniker.

Vad skiljer NH från andra arbetsplatser som du har jobbat på?

Att det är så pass varierande, och varm stämning. Vi har fått ihop den stora gruppen och det lilla teamet. Vi har en inkluderande kultur och jag har också kollegor på andra bolag i koncernen. Jag har mina motsvarigheter i form av administratörer på de andra bolagen och får mycket utbyte av att ha kollegor på de andra dotterbolagen också.

Vill ni veta mer om Motum och Nordisk Hiss i Värmland?

Vi strävar alltid efter att kombinera fastighetens estetik med funktionalitet av bästa kvalitet. Genom säkra installationer av alla sorters hissar kan vi erbjuda fastighetsägare och fastighetens besökare en bättre hissupplevelse.

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

Eller läs någon av våra senaste artiklar